IPL & Permanent hårborttagning

Ett unikt system från PhotoNova

För permanent hårborttagning och hudföryngring m.m. har vi valt att använda oss utav PhotoNovas unika PLS3, som är ett av marknadens säkraste och mest effektiva IPL-system. Det är byggt i sverige med teknik som gör att vi kan utlova bästa möjliga behandlingsresultat.

Vanliga frågor:

Vad är IPL?

IPL står för “intensivt pulserat ljus” och används för bl.a permanent hårborttagning, blodkärl, pigmenteringar och hudföryngring. Ljusenergin som maskinen genererar omvandlas till värme i området som skall behandlas. Vill du veta mer om hur det fungerar, läs nedan under respektive kategori.

Hur känns behandlingen?

Behandlingen känns som ett varmt och snabbt stick eller som en snärt från ett gummiband mot huden. Tack vare PLS3’s effektiva kylsystem reduceras en stor del av eventuellt obehag. Många upplever att vaxning känns mer än behandling med IPL.

Hur många behandlingar behöver jag?

Behandlingsresultatet är individuellt beroende på ditt utgångsläge, läs mer under respektive kategori. Generellt behövs det minst:
4-8 ggr vid permanent hårborttagning
1-2 ggr vid pigmenteringar
1-3 ggr vid ytliga blodkärl
1-4 ggr vid skin rejuvenation

Varför ska jag välja IPL hos Royal Beauty?

Det är stor skillnad på effektivitet och säkerhet mellan de olika system som finns på marknaden idag.
Vi har valt att arbeta med ett utav sveriges mest avancerade system. Där används inga förinställda inställningar som är väldigt vanligt på andra system, utan vi gör en individuell bedömning och skräddarsyr inställningarna för just ditt område vi ska behandla.

Utbildning är en självklarhet för oss.
Idag finns det tyvärr inget krav på utbildning för att få behandla med IPL/laser. Men vi tycker det är en självklarhet eftersom det vid felbehandling kan ge skador på huden. Så vi har gått en omfattande utbildning både teoretisk och praktisk för att du ska kunna känna dig säker när du behandlas hos oss.

Effektivt kylsystem för kontrollerad hudkylning.
Maskinen vi använder har ett effektivt kylsystem där vi kan kontrollera hur djupt huden kyls och då minimerar risken för brännskador och reducerar smärtan. Vi använder INTE som i många fall ett tjockt lager kall gel som okontrollerat kyler området, vilket då kan innebära att det kyls för djupt och minskar effekten av behandlingen.

Unik hudfärgsmätare för säkrare och effektivare behandling.
Även ett tränat öga har extremt svårt att få en korrekt analys av melaninet i huden, men med vår hudfärgsmätare får vi ett exakt värde och kan då ställa in maskinen på en skräddarsydd inställning för just dig och då få en maximerad och säker behandlingseffekt.

Vad kostar det?

Våra priser hittar du längst ner på sidan. Där kan du också hitta vårt rabattsystem som ger dig rabatt vid behandling av flera områden.

Jag är intresserad, vad gör jag nu?

Vi börjar alltid med att du först får komma på en kostnadsfri konsultation. Denna kan du boka här direkt online, eller ringa oss på 0520-42 80 00. Välkommen!

Permanent hårborttagning

Hårborttagning fungerar genom att ljuset/värmen absorberas av pigmentet i håret som värmer upp hårfollikeln och de hårproducerande cellerna runtomkring till minst 70°C. Cellerna dör och kan ej producera hår igen. Vita och grå hårstrån har inget pigment och kan därför inte behandlas, i de fall rekommenderas vaxning. Det kan även gälla vissa röda hårtoner eftersom de har mindre pigment. Så ju mörkare/grövre hår och ljusare hy du har, desto snabbare och bättre resultat får du.

Bra att veta om hår

Varför behöver jag göra upprepade behandlingar?

Håret har tre växtfaser; anagena, katagena och den telogena fasen. Hårets växtfas spelar stor roll vid behandling, då det bara är i den anagena fasen som håret reagerar på IPL, eftersom det är hårets växtfas och då är i kontakt med hårroten som vi vill förstöra. Ca 30% av de synliga hårstråna befinner sig i den anagena fasen resten i den katagena och telogena. Därför behöver du upprepade behandlingar för att behandla samtliga hårstrån i rätt fas.

Många faktorer spelar in.
Det bör betonas att man inte ska förvänta sig att bli 100% fri från ALLT hår eftersom detta är en fysiologisk omöjlighet (de enda ställena som vi är hårfria på är fotsulor och handflator). Vissa faktorer kan orsaka att helt nya hår börjar växa, t.ex vid hormonella förändringar som graviditet, klimakteriet eller viss medicinering. Det rör sig då om nytillväxt inte återväxt av behandlat hår.

Behandling av pigmenteringar

Pigmenteringar är ofta solskador som visar sig som bruna fläckar av varierande storlek på huden. Ju tidigare du behandlar en pigmentering, ju lättare är det att få bort den eftersom den då ligger ytligt.

Det finns även pigmenteringar som är medfödda eller uppkommit vid hormonella förändringar tex vid graviditet eller p-piller. Dessa behandlar vi inte.
Medfödda pigmenteringar ligger mycket djupt i huden.
Pigmenteringar som har uppkommit vid hormonella förändringar (melasma) är ofta utbredda över panna och överläpp. Den typen av pigmenteringar är mycket svåra att behandla eftersom det har en tendens att återkomma så fort huden utsätts för sol.

Direkt efter behandlingen mörknar pigmenteringen och det kan uppstår en rodnad på det behandlade området. Under dom kommande dygnen efter behandlingen kommer pigmenten att mörkna och i vissa fall bli helt svarta innan de faller av efter 4-7 dygn. Ny hud bildas under de områden som fjällar av. Du bör ej klia eller riva på skorpan. Efter en pigmentbehandling ska man vara återhållsam med sol och vara väldigt noga med att använda högt solskydd på området en tid efter.

Behandling av blodkärl

Blodkärlen absorberar ljuset, när värmen utvecklas drar kärlet ihop sig och blodet koagulerar. Kroppen tar hand om de koagulerade blodkärlen och du ser resultatet efter ca 2 veckor, och om upprepad behandling är nödvändig. Vanligen uppstår en rodnad och svullnad som klingar av efter ett par dagar. Huden kan kännas stram över det behandlade området. Håll huden återfuktad.

Vi behandlar mindre blodkärl i ansiktet med IPL. Har du större kärl på andra områden på kroppen behandlar Dr. Dimitri dessa med goda resultat.

Skin Rejuvenation

Behandlingen förbättrar solskadad hud och effekterna av hudens åldrande på ett skonsamt och effektivt sätt. Den stimulerar cellförnyelsen och återbildningen av kollagen. Det ger en fräschare och mer fast hud samtidigt som hudtonen blir jämnare när pigmenteringar minskar, rodnaden blir mer diffus när små blodkärl försvinner och du upplever huden som yngre.

Efter behandlingen kan huden få en lätt rodnad och pigmenteringar får en mörknare färg för att så småningom bli ljusare.

Behandlingen kan göras endast en gång för att få en uppfräschning. För att få maximalt resultat rekommenderas att du upprepar behandlingen efter ett par veckor upp till 4 gånger. Du ser en förbättring efter varje behandling och kan själv avgöra när du är tillfredsställd med resultatet.

Före & efter

Före IPL:

  • Det är viktigt att ej ha solat eller använt ”brun utan sol”-produkter 4-6 veckor före behandling.
  • Ej heller ha vaxat, plockat eller blekt håret på 6 veckor.
  • Vid hårborttagningskonsultation är det bra om håret är utväxt ca 5 mm för så bra håranalys som möjligt.
  • Före behandling ska området rakas hemma 1 dag innan.
  • Har du sjukdomar eller tar mediciner ber vi dig upplysa oss på din konsultation, eventuellt rådgöra med din läkare.

Efter IPL:

  • Håll det behandlade området återfuktat med rekommenderad produkt.
  • Undvik sol och använd ett solskydd i 2 veckor efter behandling. Vid behandling av pigmenteringar bör du undvika sol upp till 6 månader.
  • Använd ej makeup på det behandlade området de första 3-5 dagarna.

OBS! Före IPL gör vi en alltid en kostnadsfri konsultation.

Priser

Permanent hårborttagning

Område:

Pris/behandlingstillfälle:

Armhålor/Axill

995 kr

Bikini

1195 kr

Brasiliansk

2195 kr

Halva ben

2495 kr

Hela ben

3595 kr

Bröst

2495 kr

Mage

2495 kr

Bröstvårtor

695 kr

Magsträng

795 kr

Halv rygg

2495 kr

Hel rygg

3495 kr

Rumpa

2495 kr

Nacke

995 kr

Svank

995 kr

Halva armar

1495 kr

Hela armar

2495 kr

Överläpp

595 kr

Haka

695 kr

Kinder

945 kr

Fötter

695 kr

Enstaka strån            

595 kr

Pigmenteringar

Område:

Pris/behandlingstillfälle:

Kinder

945 kr

Panna

895 kr

Haka

695 kr

Händer

945 kr

Enstaka fläck              

595 kr

Blodkärl

Område:

Pris/behandlingstillfälle:

Kinder

945 kr

Panna

895 kr

Näsa

895 kr

Haka

695 kr

Enstaka kärl (spider)

595 kr

Skin rejuvenation

Område:

Pris/behandlingstillfälle:

Ansikte

1895 kr

Dekolletage                

1095 kr

Vårt rabattsystem

Antal områden:

Rabatt:

3 områden vid samma tillfälle

15% rabatt

4 områden vid samma tillfälle

20% rabatt

5 områden eller fler vid samma tillfälle

25% rabatt

FacebookInstagram